top of page

Corona Virüsü Netflix'i nasıl etkiledi?

Dünyada karantina zamanından itibaren online film platformu olan Netflix'e olan talep arttı. Ancak,Netflix bu artıştan sonra ne durumda?

Netflix beklenene oranla büyümesini yavaşlattı


En son sonuçlara göre,Netflix,salgının neden olduğu hizmetlere olan talebin artmasıyla 30 Eylül’e kadar geçen üç ayda sadece 2,2 milyon yeni abone ekledi. Temmuz tahmininin altına düşerek,mesai sonrası hisselerini %5 düşürdü.

Yine de Netflix, yatırımcılara 2020’de rekor sayıda 34 milyon yeni abone veya toplamda 200 milyondan fazla yeni abone için hala yolunun devam ettiğini hatırlattı.

ABD dışındaki pazarlar gittkçe önem kazanıyor

Netflix’in uluslararası abone sayısı ABD’deki abonelerini gölgede bıraktı. Yurtdışı pazarında büyümeye devam ediyor. En son çeyrekte,kayıtların neredeyse yarısında,en fazla abone artışı,bir milyondan fazla yeni abone oluşturan Asya Pasifik bölgesinde gerçekleşti.

Şimdi daha fazla içerik için rekabet başladı.

Film ve TV prodüksiyonlarının bu baharda yaşanan karantina nedeniyle kapatılması,Netflix ve rakiplerinin üyelerini korumak için yeni teklifleri nasıl elde edeceklerine odaklandı .Netflix, üretimde ‘’iyi ve dikkatli ilerleme’’ kaydettiğini ve önümüzdeki yıl başlayacak Netflix yapımlarının sayısının her çeyrekte 2020’yi geçmesini beklediğini söyleyerek bu endişeleri küçümsedi. Hardgreaves Lansdown’da hisse senedi analisti olan Sophie Lund-Yates,Netlix’in sinema operatörlerinin mücadelelerinden yararlanacağını söyledi.

Üretimdeki Yavaşlama Kârına Yardımcı Oldu

Şirket,kısmen euronun dolar karşısında değer kazanması sayesinde,gelir beklenenden fazla artarak 6.4 milyar dolara yükseldiğinden,firma üç aylık süreçte 790 milyon dolarlık rekor bir kâr bildirdi.


Kaynak : bbc

233 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page