top of page

Dünya Enerji Görünümü 2020

2020 yılı küresel enerji sisteminde covid-19 kriziyle beraber bazı zorluklar ortaya çıkmaktadır. Dünya Enerji Görünümü 2020, önümüzdeki 10 yıla odaklanıyor ve krizden çıkmanın farklı yollarını inceliyor.

Yeni rapor, salgının etkisine ilişkin en son IEA analizinden bahsederken: 2020 tahminleri emisyonlarında %7 ve enerji yatırımlarında % 18 düşüştn bahsetmektedir.


Yenilebilir enerjiler, güneşin merkezde olduğu tüm Dünya Enerji Görünümü tasarılarında önemli bir rol oynar. Destekleyici tedbirler ve matür teknolojiler önde gelen pazarlarda sermayeye çok uygun erişim sağlar. Tasarı kurallarına göre, yenilenebilir enerjiler, önümüzdeki 10 yıl içinde elektrik talebindeki dünya çapındaki büyümenin % 80 ‘ini oluşturacak.

Hidroelektrik en büyük yenilenebilir kaynak olmaya devam ediyor, ancak ana büyüme kaynağı güneş enerjisidir ve onu kara ve deniz rüzgarları izlemektedir. Oysa ki,Dünya Enerji Görünümü 2020, yenilenebilir enerjideki güçlü b büyümenin, enerji nakil hatları şebekelerinde (elektrik şebekelerinde) sağlam yatırımlar yapılması gerektiğini de göstermektedir.


Kaynak : hannovermesse


229 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page