top of page

FDA, Pfizer’in Covid-19 Aşı Dağıtımı Günler Sonra Başlayacak

Güncelleme tarihi: 16 Oca 2021


New york Times ilk olarak Cuma gecesi duyuruyu yaptı.

The Wall Street Journey tarafından desteklenen, Food ve Drug Administration ve ortağı BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı için Emergency Authorization tarafından izin verildi.

FDA tarafından Pfizer’in uygulamasını incelemek ve bu haftanın başlarında oybirliğiyle desteklenen bir öneri sunmak üzere görevlendirilen bağımsız bir uzmanlar tarafından takip edilen projede, 2,9 milyon doz olacak şekilde aşının sevkiyatının hemen başlaması bekleniyor.

Sağlık çalışanlarını ve uzun süreli bakım tesislerinde yaşlı vatandaşları içeren yüksek derecede hassas bireyler kategorisindeki hastaların EUA’nın verilmediği birkaç gün içinde doz almaya başlaması beklenmektedir. Pfizer, mRNA bazlı bir tedavi olan aşısı, denemeden bugüne kadar ki sonuçların nihai analizinde %95 etkili olduğunu buldu ve ayrıca güvenli dataların, aşıyı yapan hastalarda önemli bir güven sorunu olmadığını gösterdi.

Moderna, aşı adayı için aynı zamanda bir mRNA tedavisi olan (bir kişinin hücrelerine virüse karşı etkili önlemler üretmesi için talimatlar sağlayan)bir EUA’da sunmuştur.


257 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page