top of page

İskoçya'nın Sürdürülebilir Enerjisi 2020'de Talebin % 97'sini Karşıladı

İskoçya, 2011 yılında kendisi için yeşil enerjiyle ilgili bir hedef belirledi: 2020 yılına kadar ülkenin brüt elektrik talebinin % 100' üne eşdeğerini yenilenebilir kaynaklardan üretmeyi amaçladı. Ülke bu amaca ulaşamasa da brüt elektriğinin% 97,4'ünü tüketim hala geçen yıl temiz enerji kaynaklarından geldi. İskoçya'nın yenilenebilir enerji endüstrisinin ticaret organı Scottish Renewables (PDF), 2019 rakamlarına kıyasla % 8'lik bir artış gösterdiğini söylüyor .


Ticaret işleri başkanı Claire Mack, endüstrinin "yenilenebilir elektrik üretimini üç katından fazla artırdığını" ve "7 milyondan fazla haneye eşdeğer enerji üretmeye yetecek kadar" ürettiğini de sözlerine ekledi. Rüzgar, ülkenin en önemli yenilenebilir enerji kaynağı olmaya devam ediyor, ancak hidro enerji geçen yıl en fazla büyümeyi gördü.


İskoçya'daki yetkililer, yenilenebilir enerji kaynaklarının 2030 yılına kadar elektrik, ısı ve ulaşımda ülkenin enerji talebinin% 50'sini karşılayacağını umuyorlar. Bununla birlikte, ülkenin bu amaca ulaşmak için yapması gereken çok iş var, ancak özellikle söz konusu olduğunda ulaşım ve ısıtmadır.

Mack, "evsel ve ticari taşımacılık, İskoçya'da kullanılan enerjinin neredeyse %25'ini oluşturuyor, ısı yarıdan fazlasını oluşturuyor ve aynı zamanda emisyonlarının yarısından fazlasını oluşturuyor." Şu anda yenilenebilir kaynaklar, elektrik dışı ısı talebinin sadece % 6,5'ini karşılıyor. Mack, "Evlerimizdeki gazı değiştirmemiz gereken teknolojiler büyük ölçüde şu anda mevcut, ancak bunları ülke çapında dağıtmak çok büyük bir görev," dedi. "Sanayi ve hükümet, potansiyelimizi tam olarak gerçekleştirmek, 2045 yılına kadar net sıfıra ulaşmak ve adil bir enerji geçişi sağlamak istiyorsak, var olan zorlukları ele almak için birlikte çalışmaya devam etmelidir."


WWF İskoçya'nın İklim ve Enerji Politikası Müdürü Holly O'Donnell, elektrikli araçların piyasaya sürülmesinde hızlanma ve yenilenebilir ısıtma için daha fazla hibe çağrısında bulunuyor. Bunlar, İskoçya'nın ısıtma ve ulaşım için yenilenebilir enerjiye daha fazla güvenmesine ve bu kaynaklardan gelen daha düşük emisyonlara güvenmesine yardımcı olabilir.



Kaynak : engadget

864 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page