top of page

L’Oréal Sürdürülebilir Kalkınma Stratejileri Üzerinde Çalışmalar Düzenliyor

Güncelleme tarihi: 8 Nis 2021

Yeni CEO’su Nicolas Hieronimus, 2020'de açıklanan iddialı sürdürülebilirlik hedeflerinin hemen ardından, yeşil bilimin L’Oréal’in geleceğinin anahtarı olduğunu söylüyor. Fransız kozmetik devi L'Oréal, sürdürülebilirlik yol haritasına şu ana kadar 1 milyar Euro yatırım yaptı ve 4.000 araştırmacı 2030'a kadar hedeflerini gerçekleştirmeye kendini adadı. Sırada bu hedeflere ulaşmak var.


Birincil hedef, 2030 yılına kadar bileşenlerin % 95'inin yenilenebilir bitki kaynaklarından, bol minerallerden yahut döngüsel işlemlerden elde edilmesidir. Sürdürülebilir inovasyon direktörü Laurent Gilbert, UV filtreleri, saç boyaları, uzun ömürlü ürünler ve silikon benzeri duyusal dokular, ortadan kaldırılması en uzun süren petrokimyasallar arasında yer alıyor. Jean-Paul Agon'un görevden ayrıldığı 1 Mayıs 2021'den itibaren genel müdürü devralacak olan CEO yardımcısı Nicolas Hieronimus, "Sürdürülebilirlik artık her zamankinden daha fazla bir zorunluluk ve tüketicilerin bilinçli seçimler yapmasına izin vermek bizim rolümüzdür." Tüm gözler, 35 marka, 28 milyar Euro'luk satış ve 1,2 milyar yıllık tüketicisiyle bir pazar lideri olarak L'Oréal Group'ta. Geçen yıl, L'Oréal'in hammaddelerinin % 80'i biyolojik olarak kolayca parçalanabilir ve % 59'u yenilenebilirdi. Lakin, sadece %34'ü doğal yahut doğal kökenlidir ve % 29'u (yaklaşık 800 bileşen) yeşil kimya kullanılarak geliştirilmiştir. L'Oréal, süreçlerinin yeşil kimyanın ortak yazarı Paul Anastas tarafından doğrulandığını söylüyor.


Ürün Şeffaflığı İçin Yeni Bir Model

Sürdürülebilirliğe yönelik bu "Yeşil Bilimler" yaklaşımı, karmaşık bileşenlerin üretimini kolaylaştıran bitkilerden ve biyoteknolojiden hammaddeleri ayırmak için eko-ekstraksiyon, düşük etkili süreçlere odaklanmaktadır. Aynı zamanda yeşil kimya kullanır, yenilenebilir kaynakları değerli bileşenlere dönüştürür ve israfı en aza indirir.Planın bir kısmı tüketici eğitimidir. Ürün şeffaflığı için özel bir web sitesi olan Ürünlerimizin içinde, listelenen yaklaşık 1.000 içerik maddesi, her birinin kaynağını, kullanımını ve sınırlamalarını listelemektedir. Bu ay grup, tüketicilerin L'Oréal araştırmacılarına ürünlerin kaynağı(kökeni) hakkında sorular sormasına izin vermeye başlayacak.


Kaynak : voguebusiness


1.497 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page