top of page

ML, Yazılım Testinin Geleceğini Değiştiriyor


Yazılım geliştirme ekiplerinin çoğu, iyi test etmediklerine inanıyor.Kalite eksikliklerinin etkisinin önemli olduğunu anlıyorlar ve kalite güvencesine büyük yatırımlar yapıyorlar, lakin yine de istedikleri sonuçları alamıyorlar.Pek çok sektörü hüsrana uğratan ve iyileştiren machine learning(ML), yazılım testine girmeye yeni başlıyor.Machine Learning, büyümeye ve gelişmeye devam ederken, yazılım endüstrisi etkisi, teknoloji geliştikçe yazılım testinin yapılma şeklini önemli ölçüde değiştirmeye başlıyor.


Yazılım Testinin Geçmişi

Software Testing, yazılımın tasarlandığı şekilde performans gösterip göstermediğini inceleme sürecidir.Hiçbir şeyin temelde bozulmamasını sağlayan test biçimi olan işlevsel kalite güvence(QA)testi üçşekilde gerçekleştirilir : Birim, API ve E2E.


ML Nedir?

Machine learning, karar vermek için algoritmaları kullanır ve bu algoritmaları güncellemek için insan verisinden gelen geri bildirimleri kullanır.


Peki, Yazılım Testinin Geleceği Nedir?

Yazılım Testinin geleceği daha hızlı testler, daha hızlı sonuçlar ve en önemlisi, kullanıcılar için gerçekten neyin önemli olduğunu öğrenen testlerdir.


Otonom E2E

ML, E2E testindeki temel avantajı, kullanıcı ihtiyaçlarını belirlemek ve tahmin etmek için oldukça karmaşık ürün analitiği verilerinden yararlanabilmesidir.Bu makine birçok uygulamayı test ediyorsa, bir uygulamadaki yeni değişikliklerin kullanıcı deneyimini nasıl etkileyeceğini tahmin etmek için tüm bu uygulamalardan öğrenebilir.


Geleceği Parlak Görünüyor

ML , daha akıcı ve etkili bir yazılım test süreci sunar. Akıllı test yazılımı, veriye dayalı testler, doğru sonuçlar ve inovasyon endüstri gelişimi anlamına gelir.




Kaynak : technewsworld.com

633 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page