top of page

Yeni sistem, tedarik zinciri sürekli anlaşılır hale getiriyor

Tedarik zincirinde oluşan sorunlar, tüm üretim süreci durdurma noktasına getirmektedir. Araştırmacılar tüm tedarik zincirini izlemek için tasarlanmış bir sistem geliştirdiler. Halihazırda piyasada bir çözüm için çalışmalar yapılıyor.




Üç yıllık çalışma ve 4,5 milyon Euro’luk yatırımın karşılığında bir teslimat zincirinde kalite ve durumla ilgili verilerin dijital kaydına izin veren yeni bir sistem oluşturuldu.

BIBA, Bremen Üniversitesi aracılığı ile oluşturulan platformda mobil sensörler, 3D görüntü işleme, bulut platformları ve dijital hizmetler kullanılıyor. Otomobil endüstrisinde bir prototip ve testlerin oluşturulması şimdiden başarılı oldu.

SaSCh projesindeki(Çevik Tedarik Zincirlerinin Tasarımı İçin Dijital Hizmetler) biri Bosch olan ortaklar,Pazar için bir çözüm geliştirdi. Proje Almanya Federal Ekonomik İşler ve Enerji Bakanlığı tarafından finanse edildi.


Tedarik zincirinin izlenmesini optimize etmek ticari bir bakış açısından kesinlikle karşılığını verirken, bunu yapmak için gereken siyasi baskı şimdilik azalmış görünüyor. Fedral Kalkınma Bakanı Dr.Gerd Müller(CSU) aylardır, tedarik zincirinde asgari standartlara uyumlu sağlayacak tedarik zinciri mevzuatı için kulis çalışması yapıyordu.

107 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page