top of page

Yenilenebilir Yatırımın Hedeflerine Ulaşması İçin % 30 Artışa İhtiyaç Duymaktadır


International Renewable Energy Agency (IRENA), yıllık bir şirket grubundaki en mühim şirket raporunda, hedefe ulaşmak için bugün ve 2050 yılları arasında yenilenebilir enerji kaynakları için yaklaşık 131 trilyon dolar (94 trilyon sterlin) gerekli olacağını tahmin ediyor- bu yılda yaklaşık 4,4 trilyon dolara denk geliyor.


Sıcaklık artışlarını sınırlama çabaları, çoğu ülkenin CO2 emisyonlarını yüzyılın ortasına kadar net sıfıra yaklaştırmasını gerektiriyor. Rapor, net sıfır enerji sistemi için ispatlanmış teknolojilerin büyük ölçüde bugün mevcut olduğunu ve yenilenebilir enerjinin, yeşil hidrojenin ve modern biyoenerjinin geleceğini enerji dünyasına hakim olacağını ön görüyor. Lakin, yenilenebilir enerjinin yanı sıra, karbondan arındırmayı desteklemek ve fosil yakıt kullanımından uzaklaşmak için binalarda, endüstride ve ulaşım da daha fazla elektrik kullanımı çağrısında bulundu.


Aynı zamanda, yeşil hidrojen sentetik yakıtlar ve hammaddelerin genişletilmiş üretimini ve kullanımını öngörüyor. Rapordaki duruma göre, finans piyasaları ve yatırımcıların zaten sermayeyi fosil yakıtlardan uzağa ve yenilenebilir enerji dahil diğer enerji teknolojilerine yönlendirilmesiyle bu hedeflere ulaşılabileceğine dair bazı umutlar verdi. Oysa ki , ulusal sosyal ve ekonomik politikaların, enerji geçişinin gereken hızda sağlanmasında temel roller oynayacağını da söyledi.


IRENA genel direktörü Francesco La Camera, ‘’Bulunduğumuz yer ile olmamız gereken yer arasındaki boşluğun küçülmesi değil, yayılmasıdır’’dedi. Manidar bir geri dönüş olması için enerji transisyonlarında (bağlantılarında) önemli bir hızlanmaya ihtiyacımız var.’’ Rapora göre, sıcaklık artışlarını 1.5°C, ile sınırlamak için, petrol ve kömürün daha hızlı küçülmesi ile fosil yakıt tüketiminin 2050 yılına kadar % 75’ten fazla düşmesi gerekecek.


Kaynak : eandt.theiet

1.482 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page