top of page

Temas İzleme Uygulamaları Yolda...

Güncelleme tarihi: 9 Ara 2020


Yeni uygulamalar, Normal Hayata Dönmemize Yardımcı Olacaklar mı?

Birleşik Devletler, Koronavirüs pandemisinden önce yaşamı dönmeye çalışırken, yetkililer ve araştırmacılar Covid-19’un yayılımını azaltmaya devam etmenin yollarını arıyorlar.

Potansiyel bir araç olan, temas izleme uygulaması, bilinen virüs biriyle kimin temasta olduğunu göstermektedir.


Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Profesörü Ron Rivest yaptığı açıklamada, "İnsanların dikkatlice normal yaşama geri dönmelerine izin vermek ve aynı zamanda bir salgının belirli vektörlerini dikkatlice karantinaya almak ve tanımlamak için bu yeteneğe sahip olmak istiyoruz." dedi.


Geniş Yayın’ın Kamuyla İlişkisi

Önemli bir soru, insanların temas izleme uygulamaları yükleyip yüklemeyecekleridir. Yakın zamanda yapılan bir Pew Araştırma Merkezi araştırmasında, Amerikalıların %60’ının potansiyel virüs yayılımını izlemek için insanların cep telefonu konumlarını izlemenin çok fazla fark yaratacağını söyledi.


Uygulamalar Kesin Olacak mı?

Brookings Enstitüsünün Tech Stream yayınında yazan bir araştırmacı ekibi,uygulamalarının yanlış, pozitif ve negatifler üretebileceğini öne sürdü.Bunlar,insanların virüsü olan biriyle karşılaşmadığı ancak yine de bir bildirim aldığı ve insanların gerçekten maruz kaldığı ancak bildirmediği durumlardan gelecektir.

Kaynak : fastcompany

160 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page